Inspiratie: de beste video (campagnes)

Inspiratie: de beste video (campagnes)

Dat video een goed medium is voor een wijde variatie aan boodschappen hoeven we jou waarschijnlijk niet te vertellen. Laat je inspireren met deze campagnes!

Rosa Gregoire

Dat video een goed medium is voor een wijde variatie aan boodschappen hoeven we jou waarschijnlijk niet te vertellen. We zien het keer op keer: video werkt! Daarom leek het ons leuk om onze favoriete voorbeelden te bespreken. Laat je inspireren door deze video’s; in 360 graden, gepersonaliseerd en gefilmd vanuit de lucht.

Waar een wil is (Social campagne)


Mijn (Rosa’s) favoriete social mediacampagne op het moment is deze ‘waar een wil is’ van de ING. Ik word elke keer blij als zo’n filmpje voorbij zie komen. Ja, de ING branding is zéér sterk aanwezig, maar ik vind het niet erg storend. De boodschap komt ook over als je het achterwege zou laten. De filmpjes zijn kort, snel, en de oprechtheid van Willie Wartaal komt goed over. De onderwerpen van de filmpjes spelen sterk in op het gevoel, wat ze goed lukt.

I believe I can fly! (Drones)


Wat kun je met een drone? Nou, heel veel! Met de voorbeelden van de #ChallengeAccepted wedstrijd van de mediamarkt – geschoten door drie piepjonge regisseurs – krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met deze vliegende monsters. Strak geregisseerd of juist sferische aerial shots van de omgeving, het geeft een hele andere sfeer die je op verschillende manieren kunt inzetten. Helaas kunnen we niet meer stemmen, maar wij denken wel te weten wie er gaat winnen… (hint, wij denken de ingesloten video hierboven)

De baron, maar dan thuis (360 video)

Heb je een (kartonnen) VR-bril en drie minuutjes pauze? Neem dan een ritje in de Baron in de Efteling met deze 360 graden video. Dit is wel een van de beste toepassingen van 360 graden en Virtual Reality techniek die je kunt bedenken. Vooral als je bril erbij pakt voel het echt in je buik! Het kan moeilijk zijn om Virtual Reality/360 in te zetten op een manier waarop het niet afleidt van de boodschap, maar juist bijdraagt (volgende artikel meer over deze uitdaging). Op deze manier heeft de Efteling dat zeker bereikt.

Personalized valentine (gepersonaliseerde video)

Met mooie dames:

Met knappe heren:

Een goed voorbeeld van gepersonaliseerde video was de Valentijns campagne van Samsung. Je kon je facebookprofiel koppelen aan een app en dan werden je naam, leeftijd, foto’s en interesses in een filmpje gestopt waar je voorbijkomt als datingprofiel. Er waren verschillende varianten met opmerkingen over bijvoorbeeld leeftijd en relatiestatus. Je voelt je dan ook echt persoonlijk aangesproken! Creatief en een perfect voorbeeld van gepersonaliseerde video.

En nog even opscheppen (social campagne)

Bij Imagine People hebben we ook veel leuke projecten geproduceerd. Een van onze favorieten is de eerste Nederlandse ‘was nou maar naar Specsavers gegaan’. Met een crew van 3 man is deze video in een halve dag geschoten en helemaal in lijn met het wereldkampioenschap darten viel de video ook bij de doelgroep goed in de smaak. De kracht van dit soort commerciële campagnes ligt in de shareability: kun je het delen met je vrienden/vrienden in het bericht taggen? Dat is met deze ‘Was nou maar’ goed gelukt.

Over het succes van deze video’s is niet te twisten. Bij elkaar opgeteld zijn de producties goed voor zo’n 75 miljoen views (en ja, eerlijk is eerlijk, 67 miljoen daarvan komen van Samsung…) Je kunt alle kanten op met een succesvolle videocampagne en elke techniek of nieuwe technologie brengt nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. Wat is jouw favoriete video(campagne)?

Rosa Gregoire.
Communicatieadviseur – Blogger.