Ik ga het doen in 2020. Stoppen met de traditionele klantrelatie.

Ik ga het doen in 2020. Stoppen met de traditionele klantrelatie.

2020 wordt het jaar van de verbinding en minder is meer.

Alfred Noomen

Video is booming, lezen we al jaren. Je ziet ongetwijfeld de cijfers voorbij komen dat maar liefst 85% van al het internetverkeer video is. En ook in 2020 neemt videocontent een steeds belangrijkere rol in. Sterker nog, het wordt de absolute standaard.

Deze sterke ontwikkeling is leuk, maar wat ik veel belangrijker vind, is dat we in 2020 wat meer de verbinding gaan opzoeken en rust aanbrengen in deze enorme opmars van content. Het is niet voor niets dat de bordspellen terrein winnen in cafés. Mensen gaan meer aan de slag met zichzelf. Retreats zitten vol en meditatieapps gaan als de brandweer. Professionals komen terug van op afstand werken en experts zoeken elkaar fysiek op.  Mensen, vergeet de term “Authentiek”.  Verbinding is het toverwoord!

2020. Het jaar van de verbinding. Kijken jullie er ook zo naar uit?

Volgens John Verhoeven, auteur op het gebied van contentstrategie, is 2020 het jaar van “calm technology” en “minder is meer.” Helemaal mee eens. Maar hoe kunnen we dit dan meenemen in onze dagelijkse werkzaamheden? Ik help je op weg met mijn eigen wishlist voor 2020 die ik graag met jullie deel. 

1 Ik zoek met mijn klant de verbinding. Dag traditionele klantrelatie! 
2 Meer purpose marketing graag!
3 Stel menselijke verhalen centraal.
4 Een sterker huwelijk tussen videocontent en communicatie

1 Dag traditionele klantrelatie. Ik ga een verbinding met ze aan!

Ik ga een klant anders bekijken. Ik ga meer een verbinding met ze aan. Sure, iedereen doet eraan mee. Contacten worden vluchtiger en er is wat meer afstand te bekennen. Logische verschuiving, want dit zie je ook terug bij het gebruik van bijvoorbeeld WhatsApp. Is dit goed voor je klantrelatie?  Start een vriendschap met je klant. Neem elkaar serieus en spreek elkaar. Stel vragen en probeer elkaar verder te helpen en te begrijpen. Werk voor langere termijn samen en stop met het snel shoppen tussen leveranciers of freelancers. Focus op langere termijn en zoek met jouw klant de verbinding in 2020!

2 Meer purpose marketing graag!

Mensen geloven steeds minder in corporate content. Dit zien we bij de opmars van ambassadeurschap, maar ook bij purpose marketing. Als merk wil je in verbinding staan met de wereld. Het gaat daarbij natuurlijk stiekem ook vaak om merkreputatie, maar gelukkig ook over wat je als merk wil bijdragen aan de wereld. Hee en een leuk bijkomend voordeel; als je een verhaal vertelt wordt het brein van jouw doelgroep automatisch geactiveerd. Een verhaal is namelijk de meest succesvolle informatiedrager uit de geschiedenis! En denk je nu aan een mooi verhaal versus een korte spanningsboog? Denk dan maar eens aan kinderen met een korte spanningsboog. Die kunnen uren gekluisterd luisteren naar een mooi sprookjesverhaal. 

3 Stel menselijke verhalen centraal.

Stel verhalen van mensen centraal. In een trendsessie van John Verhoeven kwam naar voren dat het menselijke aspect het in 2020 gaat winnen van innovatie. Laten we dan ook de menselijke verhalen centraal gaan stellen. En het liefst van je eigen mensen! Start dan ook in 2020 met ambassadeurschap, oftewel Employee Advocacy. Want zoek je verbinding met jouw klant en doe je dit met je eigen mensen, dan creëer je 500% meer bereik en jouw persoonlijke verhaal wordt tot 24x meer gedeeld. 

4 Een sterker huwelijk tussen videocontent en communicatie.

Videocontent moet hand in hand gaan met jouw communicatiedoelstellingen. Ik hoop dan ook in 2020 op een sterker huwelijk tussen videocontent en communicatie. Ik blijf me hard maken voor een stevig fundament van een videostrategie. Ik prikkel bedrijven, blijf ze stalken om video meer te integreren in de marketingmix. Probeer in 2020 te starten met een strategiesessie, gebruik een content canvas of anders help ik je met het videokwadrant. Gebruik iets om jouw strategie op pijl te houden en zoek de verbinding met jouw videocontent. 

Alfred Noomen
Eigenaar Imagine People/Videostrateeg